Ervaring mevrouw Claessen

Dat de ziekte van Lyme bestond dat wist ik maar dat je er zo ziek van kan zijn dat heb ik mij nooit gerealiseerd, totdat het mijzelf overkwam. Ik wist dat je op moest passen voor teken en omdat ik veel in de tuin werk en graag in de bossen ben was ik ook altijd alert, ik controleerde mijzelf regelmatig. Ik heb nooit een teek gehad, laat staan een rode kring en des te groter was de verbazing dan ook dat ik uiteindelijk de ziekte van Lyme bleek te hebben.

Drie jaar geleden ging mijn gezondheid achteruit: ik kreeg allerlei (vage) klachten. Ik was heel moe, had weinig energie en veel last van mijn gewrichten. Daarnaast kreeg ik klachten als slecht kunnen zien, oorsuizen en hoofdpijn. Ik ging de medische molen in en heb veel verschillende onderzoeken gehad. Alle doktoren constateerde wel dat ik iets had maar ze konden mij niet precies vertellen wat. De ene keer hadden ze het over reuma en de andere keer over het chronisch vermoeidheid- syndroom maar voor mijzelf voelde ik dat het dat allemaal niet was. Ik had mij inmiddels ‘ingelezen’ en had het vermoeden dat het weleens Lyme zou kunnen zijn. Na lang aandringen heb ik het voor elkaar gekregen dat er een Lyme- test werd gedaan en deze was positief.
Ik kreeg voor een aantal weken een antibioticakuur en tijdens en na die weken voelde ik mij een periode wat beter. Helaas kwamen na een tijdje de klachten weer terug en voelde ik mij weer net zo ziek als voor de kuur. Ik ging terug naar de dokter en deze zei mij dat het z’n tijd nodig had en ik het nog even aan moest zien. In de tussentijd werden de klachten als maar erger totdat ik op een gegeven moment bijna niet meer kon lopen van de pijn. Hierop ben ik weer terug gegaan en kreeg ik nog een kuur voorgeschreven. Tijdens en na die kuur namen de klachten weer wat af en voelde ik mij weer iets beter. Maar ook na deze kuur werd het na een paar weken allemaal toch weer erger. Ik kon bijna niks meer; zat hele dagen thuis, kon niet meer werken en mijn sociale leven was niks meer waard.

Ik vroeg mij af of ik op de goede weg zat door kuur na kuur te gebruiken. Op een gegeven moment zou het toch wel beter moeten gaan? Inmiddels had ik aardig wat informatie ingewonnen over de ziekte van Lyme en kwam ik voor mijzelf tot de conclusie dat ik op deze manier niet verder wilde. Ik besloot een ander pad te gaan bewandelen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik via een bekende van mij bij Erik Noteboom terecht gekomen. Vanaf begin af aan had ik een goed gevoel bij de manier waarop hij mij en de Lyme benaderde en de zelf- behandelingen. Na de eerste paar behandelingen voelde ik mij altijd een dag of drie beroerd maar ik begreep dat dat erbij hoorde. Het was een goed teken dat mijn lichaam de behandelingen accepteerde en er dus ook iets mee deed. Al na een aantal behandelingen merkte ik vooruitgang en namen de klachten wat af. De pijnen in mijn gewrichten werden minder, het werd draagbaarder en ik kreeg beetje bij beetje wat meer energie. Na een maand of drie waren de klachten die ik had nog weer verder afgezwakt en het voelde alsof ‘de druk’ eraf was. Ik wist dat ik er nog niet was maar deze manier van behandelen voelde goed en ik besloot ermee door te gaan.
In de periode die volgde ging ik nog regelmatig naar Erik toe en na elke behandeling voelde ik mij weer wat beter. De energie kwam nog meer terug en de vermoeidheid verdween steeds meer naar de achtergrond. Op een gegeven moment was de pijn nagenoeg weg en kon ik mijn oude leven langzaamaan steeds wat meer oppakken. Na verloop van tijd merkte ik zelf dat er steeds een langere periode tussen de behandelingen kon zitten. Momenteel ga ik om de maand nog naar Erik voor een zelf- behandeling en voel mij daar goed bij. Ik voel mij prima maar heb het idee dat af en toe nog een zelf- behandeling geen kwaad kan.

Gedurende de hele behandel periode dronk ik veel water en thee om het ontgiftings-proces te stimuleren en daarnaast nam ik supplementen om de weerstand te verhogen. Het is niet altijd even makkelijk geweest, ik voelde mij soms na een behandeling erg beroerd, vanwege de ontgifting, maar uiteindelijk is het het zeker waard geweest. Momenteel gaat het goed met mij, ik heb mijn oude leven weer terug. Ik kan weer werken en daarnaast een sociaal leven hebben. Ik ben zo blij dat ik voor deze behandelmethode heb gekozen en kan het echt elke Lyme- patiënt aanraden!

mevrouw Claessen

Hier kan je meer ervaringen lezen