Ervaring Hugo de Clerck

Sinds een aantal maanden ga ik naar Amsterdam voor begeleiding bij mijn zelfhulp tegen de ziekte van Lyme. Dit bevalt mij zeer goed.

Ik heb een jaar lang verschillende klachten gehad. Ik heb veel artsen gezien en onderzoeken gehad en niemand wist wat ik had. Ik werd overal weggehoond met de mededeling dat het allemaal wel meeviel en het tussen mijn oren zat. Uiteindelijk bleek uit een bloedtest in het buitenland dat ik Lyme heb.

Na een antibioticakuur van een maand, wat niet hielp, ben ik een andere weg ingeslagen. Ik ging op onderzoek uit en ben bij de Lyme Zelfhulpgroep terecht gekomen. Ik vind het fijn dat ik elke week, tijdens de zelfhulp behandelingen, andere mensen met Lyme ontmoet. Wij praten veel met elkaar en wisselen informatie uit. Het begrip en de erkenning die ik vind zijn voor mij erg belangrijk. Deze mensen hebben hetzelfde meegemaakt en het is fijn om met lotgenoten onder elkaar te zijn. Ik vind het fijn dat ik mensen ontmoet bij wie de Lyme nog actief is en dat ik ook mensen zie die geen klachten meer hebben, dit geeft mij hoop voor de toekomst.

Ik ben nu een paar maanden bezig en ik merk vooruitgang in mijn gezondheid: heb meer energie en minder pijn. Ik kan weer wat dingen ondernemen en mijn omgeving merkt ook verbetering aan mij. Ik ben er nog niet maar ga zeker op deze manier door!

Hugo de Clerck

Hier kan je meer ervaringen lezen