Ervaring Maikel

Toen ik bij de Lyme Borellia Zelfhulpgroep binnen kwam was ik op de weg terug, dacht ik. Moest alleen nog even van die Lyme afkomen. Dat deze weg niet terugging maar veel verder zou reiken, dat had ik mij toen niet kunnen voorstellen.

Het voelde al zoveel beter dan de jaren daarvoor, wanneer ik vaak levenloos was met een mooie ballonbuik en legio aan andere klachten. Het ziekenhuis bestempelde dat als Prikkelbaar Darm Syndroom. Met voeding en meditatie kon ik daar vooruitgang in boeken, maar het was altijd meer behelpen dan genezen. Een echte switch kon ik niet maken.

Via de Chinese geneeskunde (TCM) ervaarde ik voor het eerst hoe het lichaam terug in zijn balans te plaatsen is en de rol van onze emoties en organen daarin. Een euforie. Maar liep daarna compleet vast.

Alternatieve behandelaars constateerde een tal van bacteriën en virussen, waaronder ook Borelia (Lyme) soorten. Als onwetende op dat gebied ben ik toen gestart met een aantal middelen hiertegen. Dit was: quite the ride.

Het gevolg was dat ik een heel stuk beter ging dan daarvoor. Mijn darmklachten verdwenen en wanneer ik er was dan was ik er ook! Maar ik sliep meerdere malen op de dag, spieren in met name de benen/enkels deden vaak niet mee. Zeker wanneer ik de middelen niet gebruikte, was ik een emo-wrak. Het waren enorme pieken en diepe dalen. Een ontgifting die vooral mijn zwakkere lever niet fijn vond.

Toen ik via via het nummer van Tessa kreeg voelde het vanaf het eerste gesprek al goed. Frequenties en fotonen, dat kende ik, maar dit was andere koek. Deze mensen waren next-level bezig.

Ik ging op vlakken vooruit. Het eerste wat opviel was mijn geheugen. De wolk verdween en opeens had ik geen boodschappenlijstje meer nodig en een afspraak bleef haarfijn in mijn hoofd. De spieren vertoonde ook verbetering. Tegelijkertijd ging ik ook achteruit. Ik werd weer enorm moe en prikkelbaar, overgevoelig. Direct na een zelfhulpbehandeling voelde ik me gewoon echt vaag.

Ondanks dat ik weer veel moest slapen en andere reacties van mijn lichaam kreeg, wist ik dat het goed zat. Ik begreep voor het eerst in al die jaren echt waar ik mee bezig was. Alles viel op zijn plaats. Zelfs van ver voor mijn darmklachten. Hier zit de kracht van het systeem fotonen icm. resonantie. Het brengt je terug bij je zelf. Daar waar de verandering plaats vindt.

Maar voor mijn omgeving was het lastig te begrijpen: “Waar ben je mee bezig?” “Lig je weer op bed?”

Op de groep is dat begrip er wel. Buiten Erik en Tessa die hebben ervaren hoe het is, zit je met allerlei soorten mensen van alle leeftijden met langdurige klachten, die het ontgiften aangaan. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft zijn eigen lessen daarin, maar er zijn wel gelijkenissen in reacties of symptomen te trekken. Het was ook gewoon goed om te horen hoe zij het ervaren en daarmee omgingen. Naar elkaar luisteren en advies krijgen en geven is een belangrijk onderdeel van het hele traject.

Nu zo’n 2 jaar later kan ik met zekerheid zeggen dat ik op elk mogelijk gebied vooruit ben gegaan. Ik ben weer levend als ooit tevoren. Fysiek en mentaal supersterk. Bekend met de signalen en weet precies wat ik wel en wat ik niet kan doen. En dat kader van wel kunnen wordt alsmaar groter.

Paar weken terug ben ik voor het eerst sinds 11 weken weer bij de groep geweest. De ontgifting gaat nog door maar het vormt geen belemmering meer voor mij. Na al die jaren in de angstige paniekstand (fight-or-flight) te hebben gestaan is het nu cruisen. Maar wel met scherpte en bewustzijn ;).

Bij deze spreek ik ook mijn waardering uit voor Erik & Tessa. Erik met zijn ongekende toewijding en passie voor alles dat wat het menselijk lichaam is en daar omheen gebeurt. Tessa voor al haar begripvolle steun dat onmisbaar is in ieder zijn proces.

Bedankt!

Maikel

Hier kan je meer ervaringen lezen