Ervaring Melissa

Voordat ik hier op de Lyme Zelfhulpgroep kwam, had ik al 12 jaar last van lichamelijke en mentale klachten. Sinds 3 jaar weet ik dat ik de ziekte van Lyme heb!

Voor zowel mijn lichamelijke als mentale klachten ben ik bij verschillende behandelaars onder behandeling geweest, zowel regulier als alternatief. Deze behandelingen, waaronder fysio, psychologie, frequentietherapie, acupunctuur, bioresonantie en tassen vol met suppletie hebben mij maar voor een klein deel geholpen.

Ik wist en heb dat ook ervaren, dat je veel zelf kan bijdragen aan je genezingsproces en toch kun je het niet alleen. Het is zo’n moeilijke ziekte waar je ook mentaal aan onderdoor gaat. Door op internet te zoeken ben ik bij de Lyme Zelfhulpgroep terecht gekomen. Het is zo fijn als je mensen treft die zoveel kennis hebben en het met je willen delen. Ze zijn enorm openhartig en geven de veilige thuishaven, waar ik en ik denk ook vele anderen, op zitten te wachten. De gastvrijheid, een luisterend oor en de huislijke sfeer maakt dat er zoveel vertrouwen is in deze bijzondere mensen. Ze geven mij het gevoel dat ik mezelf mag zijn en ook mag meedenken in het hele proces.

De apparatuur die beschikbaar wordt gesteld is fantastisch, vooral de BTN-2 (stress deblokkering). Dit maakt dat de andere zelfhulp behandelingen beter door het lichaam worden opgepakt. Ik vind het zo bijzonder wat dit apparaat doet dat ik zelfs mijn eigen klanten er kennis mee wil laten maken. Zolang er stress is is het haast onmogelijk om te kunnen genezen, waardoor dit apparaat een belangrijk onderdeel is bij behandelingen en dus ook bij de ziekte van Lyme.

Het mooiste wat ik hier geleerd heb is de aanpak naar een mentale verandering. Ik vond het moeilijk om grenzen aan te geven, geen nee kunnen zeggen, niet in mijn kracht staan, zwaarmoedig over beslissingen denken, geen keuzes op gevoel maken en angst hebben om ziek te blijven.
Al deze gedachten en overtuigingen zijn in proces, in veranderingen, dankzij Tessa en Erik maar ook door het contact met lotgenoten op de groep. Ik word zoveel sterker en krachtiger. Het leerproces is fantastisch en ben jullie heel erg dankbaar dat jullie de steun geven om dit te kunnen doen!

Liefdevolle groet Melissa

 

Hier kan je meer ervaringen lezen