Ervaring S.

Het is meer dan tien jaar geleden dat ik Erik voor het eerst heb ontmoet. Hij kwam om mijn paard te behandelen tegen de ziekte van Lyme. Binnen tien behandelingen was mijn paard weer helemaal fit en happy.

Ik had toen ook al klachten en er was onder andere al een Lyme bacterie aanwezig maar vanwege mijn topsport en studie had ik geen tijd om regelmatig zelfbehandelingen te ondergaan bij Erik.

Toen Erik twee jaar geleden naar Amsterdam kwam was dat voor mij een geschenk. Op dat moment had ik het lichamelijk zwaar en kreeg ik steeds meer gezondheidsproblemen.

Ik ben een jaar lang bijna elke week voor zelfhulp behandeling naar hem toe gegaan. Dit ging met ups en downs. In het begin voelde ik mij goed maar al snel veranderde dit. Ik voelde mij slechter en werd steeds erg ziek na een zelfhulp-behandeling, ik had mega ontgiftingsverschijnselen. Ondanks dat ik me echt heel ziek heb gevoeld, voelde ik dat ik door moest zetten. Het is soms moeilijk omdat mensen in je omgeving dit vaak niet begrijpen en denken dat je verkeerd bezig bent. Maar ik probeerde altijd naar mijn gevoel te luisteren en als je beter wil worden moet je daar nou eenmaal iets voor over hebben. Daarbij is zoveel jaar (en zo’n rot bacterie als Lyme ) niet zomaar opgelost.

De zelfhulp-behandelingen vinden plaats in een groep (zelfhulpgroep). Ik vond dit een prettige ervaring omdat je ongeveer hetzelfde meemaakt en dit geeft steun. Je praat over elkaars ervaringen, wisselt tips uit en soms luister je gewoon alleen maar. Daarnaast kun je heel goed praten met Erik en weet hij vaak gelijk waar je het over hebt en biedt dan ook vaak een oplossing of een plan van aanpak. Ook Tessa is van alle markten thuis, zij heeft zelf Lyme gehad en heeft inmiddels ook veel ervaring met Lyme patiënten.

Het ging langzamerhand beter en ik kreeg meer energie en steeds minder klachten. Het heeft even geduurd maar het was het allemaal waard. Ik ga nu nog steeds een keer in de zoveel maanden om het bij te houden maar doe dit meer op mijn gevoel.

Ik ben Erik en Tessa enorm dankbaar!! Het zijn twee hele bijzondere mensen die hun uiterste best doen om mensen op weg te helpen om zich weer goed te voelen.

S.

Hier kan je meer ervaringen lezen