Ervaringsdeskundigen

De ziekte van Lyme beheerst je hele leven. Dag in dag uit word je geconfronteerd met de gevolgen die de ziekte met zich meebrengt en met alles wat je niet meer kunt. De situatie lijkt uitzichtloos. Aan de buitenkant is waarschijnlijk niets aan je te zien, je ziet er ogenschijnlijk goed uit en stuit op een muur van onbegrip. Er zijn maar weinig mensen die je geloven en begrijpen wat je doormaakt. Je kan (bijna) niks meer, de paar dingen die je doet doe je puur op wilskracht en na een inspanning moet je het dagen bezuren. Je wereld wordt steeds kleiner, anoniemer en stiller. Niemand die je kan helpen om je weer beter te voelen en gaandeweg komt het besef dat je het zelf moet doen. Je bent helemaal op jezelf teruggeworpen en alleen jij bent degene die ervoor kan zorgen dat het beter gaat.

Binnen Lyme Zelfhulpgroep Nederland weten wij als geen ander hoe het is om niet te worden gehoord. Wij beseffen wat je doormaakt en voelen met je mee. Wij weten hoe het is om je constant beroerd te voelen, altijd pijn te hebben en om na alle pogingen ten spijt maar niet op te knappen. Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe je leven wordt overgenomen door Lyme en hoe eenzaam de strijd is.

Jarenlang werd ons leven geregeerd door Lyme. Nu, na ons zelfgenezingsproces, genieten wij weer van een ‘normaal’ leven zonder klachten en pijn. Alles wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd willen wij delen met jou. Het is ons gelukt ons beter te voelen en vanuit een diepe passie coachen wij mensen met Lyme. Op het moment dat wij ziek waren en alles hadden geprobeerd kwam het besef dat wij het zelf moesten doen. Wij leerden en realiseerden ons dat verschillende factoren van invloed zijn op Lyme en vanuit deze bewustwording zijn wij ons zelfgenezingsproces begonnen. Door bijvoorbeeld heel simpel omgevingsfactoren aan te pakken als voeding, supplementen, straling en door onze verdere ontwikkeling en bewustwording op verschillende niveaus bereikten we al veel. Met behulp van eigen ontworpen systemen en programma’s om de Borrelia uit het lichaam te krijgen zijn wij na jaren van ziek-zijn inmiddels al jaren klachten-vrij.

Lees meer over de persoonlijke Lyme ervaringen van Erik Noteboom en Tessa Gerrits.