Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland

Erik Noteboom is de oprichter van Lyme (Borrelia) Selfhelp Organisation Worldwide en binnen Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland werkt hij samen met Tessa Gerrits, beide ex-Lymepatiënten. Het doel van de zelfhulpgroep is dat lotgenoten er voor elkaar zijn, om informatie en ervaringen te delen en begeleiding te bieden bij zelfhulp met apparatuur dat zich vanuit ervaring heeft bewezen. Binnen Lyme Zelfhulpgroep Nederland ontmoet je mensen die in een vergelijkbare situatie hebben verkeerd of nog verkeren. Zij begrijpen de problemen en door hun bewustwording zullen ze nooit (ver)oordelen. In deze groep helpen en ondersteunen we je bij je zelfgenezing.

Tijdens je zoektocht op weg naar herstel word je volledig op jezelf teruggeworpen. Door de omgeving word je niet begrepen, het wordt afgedaan als ‘het zit tussen de oren’ en naar verloop van tijd besef je dat niemand anders je kan helpen. Het gevoel van eenzaamheid en onbegrip zorgen ervoor dat je de bewustwording krijgt dat je het ZELF moet doen.
Zo kom je dus in de Lyme Zelfhulpgroep waar je met meerdere mensen tegelijk in dezelfde ruimte zit. Iedereen binnen de groep heeft vanuit dezelfde achtergrond en problemen besloten om samen met anderen, die hun tips en informatie geven, de apparatuur te huren van de Zelfhulpgroep om zichzelf daarmee te behandelen. In deze groep kun je je verhalen kwijt, je wordt gehoord en gezien en je hoort en ziet de anderen ook op hun weg naar hun zelfherstel. Elkaar daarbij steunend, gezelligheid en humor zijn hierbij het credo. Enerverende en inspirerende gesprekken worden afgewisseld met rust en stilte en met een lach en een traan.

Ervaringsdeskundigen
Zelfhulp
Bijeenkomsten