Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland

Lyme Zelfhulpgroep Nederland biedt Lymepatiënten een platform van lotgenoten die begrijpen en meevoelen in de problemen die de aandoening veroorzaakt.

Als Lymepatiënt (Borrelia en co-infecties) word je helemaal op jezelf teruggeworpen. Factoren als onbegrip uit de (directe) omgeving, misdiagnoses (als psychisch afgedaan) en ontslag wegens niet meer kunnen functioneren spelen hierin een rol. Patiënten raken in zichzelf gekeerd en krijgen steeds meer een gevoel van eenzaamheid en in de steek gelaten te zijn. Het gevoel door niets en niemand meer geholpen te kunnen worden zorgt voor een diepe bewustwording, dat je zelf uit moet zoeken hoe te overleven.

Erik Noteboom is de oprichter van Lyme (Borrelia) Selfhelp Organisation Worldwide en binnen Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland werkt hij samen met Tessa Gerrits, beide ex-Lymepatiënten. Het doel van de zelfhulpgroep is dat lotgenoten er voor elkaar zijn, om informatie en ervaringen te delen en begeleiding te bieden bij zelfhulp met apparatuur dat zich vanuit ervaring heeft bewezen. Binnen Lyme Zelfhulpgroep Nederland ontmoet je mensen die in een vergelijkbare situatie hebben verkeerd of nog verkeren. Zij begrijpen de problemen en door hun bewustwording zullen ze nooit (ver)oordelen. In deze groep helpen en ondersteunen we je bij je zelfgenezing.

Lees meer over de persoonlijke Lyme ervaringen van Erik Noteboom en  Tessa Gerrits