Amygdala

Niet met de bus of trein durven, bang om in mensenmassa’s te verkeren, overal tegenop zien en angst voor het onbekende. Dit is wat wij regelmatig horen op de zelfhulpgroep. Mensen met Lyme zijn bang voor de omgeving, blijven het liefste binnen. Samen met overgevoeligheid voor licht en geluid zorgt dat ervoor dat mensen vaak thuis blijven en zichzelf isoleren. Daarnaast ervaren ze een bijna ondraaglijk gevoel van onrust en stress.

Angsten hebben met overbelaste nieren te maken. De nieren zijn de levensenergie en het is dus begrijpelijk als die niet goed functioneren dat men dan angsten krijgt.

Daarnaast speelt de Amygdala (De amygdala is een amandelvormige structuur die betrokken is bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties, zoals angst en agressie en maakt deel uit van het limbisch systeem.) hierin een grote rol, ook deze is in dat geval vaak verstoort.

De ziekte van lyme is als biologisch wapen ontwikkeld en heeft als doel de soldaten van de vijand angstig te maken. De Amygdala regelt de angsten en agressie vanuit het brein en wordt zodoende negatief beïnvloed door de Lyme/Borellia bacteriën.

Wij hebben er positieve ervaringen mee dat onze unieke programma’s voor de Amygdala een goed trainingseffect generen op het terugkrijgen van moed en lef.

© Erik Noteboom

Auteursrecht: decade3d / 123RF Stockfoto