Straling

Vanuit mijn ervaring is gebleken dat in veel gevallen straling een totaal blokkade kan zijn voor het genezingsproces. Naar mijn idee laten bepaalde vormen van straling, met name kilohertz frequenties, de pathogene bacteriën sneller groeien, waaronder Borrelia, Mycoplasma en Meningitis (hersenvliesontsteking).

Bacteriën groeien sneller onder invloed van onder andere vervuilde lichtnet frequenties, (mobiele) telefoons en andere vormen straling (wetenschappelijk elektromagnetische velden genoemd). Deze frequenties zijn slecht voor het hormonale systeem, met name Melatonine, dat verantwoordelijk is voor de slaap en tevens het afweersysteem aanstuurt. Daarnaast veroorzaken deze stralingsvormen ook verzuring en deze bacteriën voelen zich bijzonder op hun gemak in een verzuurde omgeving.

Mobiele telefoons, laptops en I-pads worden veelvuldig gebruikt. De door deze apparaten uitgestoten frequenties worden via ons zenuwstelsel opgenomen en werken in op het hormonale systeem en verstoren deze. Daarnaast heeft het blauwlicht van de beeldschermen ook invloed op het hormonale systeem, via de ogen. De ogen zijn de poorten naar de hersenen waardoor deze direct invloed hebben op neurologische en hormonale systemen. Onder andere het hormoon Melatonine wordt hierdoor weggenomen.

Melatonine is de grootste vrije radicalen vanger die wij hebben en is het slaaphormoon. Mensen die voor het slapen gaan nog in aanraking komen met straling slapen slechter en zo ontstaat er een tekort om het afweersysteem aan de sturen. Men komt zo dus in een negatieve spiraal, het lichaam verzuurt en deze verzuring is nou net wat Borrelia fijn vindt waardoor het sneller kan groeien. Vooral op die plekken die extra verzuren in een lichaam zal de Borrelia zich manifesteren. Vandaar ook dat bij elke Lymepatiënt de Lyme zich op een andere plek het meeste manifesteert, bij de een is dit bijvoorbeeld op het zenuwstelsel en bij de ander op het hart of de darmen.

© Erik Noteboom