Ben jij de terrorist van je eigen lijf?

Wat wij vaak horen op de lyme zelfhulpgroep  is dat lyme patiënten  boos zijn op hun eigen lichaam, want het lichaam heeft hen, voor hun gevoel,  in de steek gelaten. Zij voelen zich ziek en slecht. Verwijten en verwensingen die het lichaam te verwerken krijgt terwijl het lichaam heel hard voor jou tegen de lyme vecht om in leven te blijven.
Men vergeet dat men dankzij dit gevecht nog steeds in leven is. Als je het lichaam als eigen individu ziet dan zal deze door zoveel negatieve energie getraumatiseerd raken, net als een klein kind steeds maar hoort dat hij het fout en slecht doet ondanks dat deze het zo graag goed voor je wilt doen.

Als je dit gaat inzien en vanaf nu het lichaam positief vanuit je liefde voedt en een diepe dankbaarheid ervaart voor wat het lichaam voor je heeft gedaan en je dankzij dit gevecht van het lichaam tegen de lyme je nog steeds in leven bent. Deze positieve en dankbare energie zal het afweersysteem zeker versterkten waardoor je je zelfgenezing krachtiger maakt en versnelt.

De lyme patiënt tendeert de genezing buiten zichzelf te zoeken. Allerlei instanties en alles buiten hen zelf  worden aangezocht men vergeet dat je alleen  in zelf genezing weer gezond kan worden. Alleen het lichaam kan zichzelf genezen, niemand anders kan dat doen, met de juiste aansturing van jezelf, niemand anders kan het voor je doen, je moet het helemaal zelf doen.

© Erik Noteboom