Lyme ervaring Tessa Gerrits

Mijn gezondheidsklachten begonnen op mijn twaalfde jaar, in de zomervakantie dat ik van de basisschool naar de middelbare school ging. Ik had die zomer last van een dubbele oorontsteking en angina en in de periode erna kwamen er steeds meer klachten bij. Zo had ik onder andere griepachtige verschijnselen, last van mijn hoofd, buik en nek en was ik constant moe. Mijn gewrichten gingen pijn doen en ik kreeg last van mijn hart, problemen met slapen en mijn concentratie en ik was vergeetachtig. Met regelmaat had ik moeite met praten en last van dubbelzien, ik werd overgevoelig voor licht en harde geluiden en bouwde verschillende allergieën op. Daarnaast had ik spierkrampen- en trillingen en na een aantal jaar geen gevoel meer in mijn benen.

In de loop der tijd ging ik door de medische molen. Ik bezocht zo’n 25 uiteenlopende artsen en tot hun spijt konden zij mij niet vertellen wat ik precies onder de leden had. Alle testen en (bloed)onderzoeken die werden uitgevoerd bleken negatief. In mijn pubertijd is de diagnose ME/CVS vastgesteld. In al die jaren heb ik verschillende behandelmethodes geprobeerd in de hoop mij beter te gaan voelen. Ik bleef zoekende en een aantal jaar later, ik was inmiddels begin twintig, kwam ik bij een arts terecht die mijn bloed in Duitsland liet testen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat ik de ziekte van Lyme had.

Op deze uitslag volgde meerdere antibioticakuren. De eerste jaren middels pillen en uiteindelijk, ik was toen eind twintig, ook via een infuus (twee keer in de week voor een periode van vijf maanden). Helaas had ook dit niet het gewenste resultaat. Ik bleef mij beroerd voelen en ook de uitslagen gaven aan dat de Lyme nog volop aanwezig was. Op dat moment was ik de wanhoop nabij: ik kon niets meer en zat hele dagen op de bank. Jaren had ik van alles geprobeerd en niets hielp. Wat nu? Via via werd ik gewezen op complementaire behandelwijzen en kwam ik in aanraking met fotonen-en resonantie therapie. Ik besloot het erop te wagen; slechter dan ik mij op dat moment voelde kon het niet worden en baat het niet dan schaadt het niet dacht ik.

Tijdens de eerste sessie had ik al het gevoel dat dit zou kunnen werken voor mij. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat de fotonen-en resonantie sessies inhielden. Ik leerde naar het ‘totaalplaatje’ te kijken, werd mij bewust van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam en welke invloed je zelf hebt op je gezondheid. Facetten als voeding, supplementen, ontgifting, het versterken van het afweersysteem en een optimale ademhaling zijn essentieel. Daarnaast spelen de mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling ook een belangrijke rol.

Ik besloot met alle bovengenoemde facetten aan de slag te gaan, voor een zo’n goed en snel mogelijk resultaat. Na verloop van tijd begon ik positief verschil te merken, de klachten werden ietsje minder en wat beter te dragen. De pijnen in mijn gewrichten namen in de loop van de tijd af en beetje bij beetje kreeg ik meer energie. In de maanden die volgden werden alle klachten, geleidelijk aan, minder en in de loop van de tijd nam de frequentie van de behandelingen af. Met een jaar was ik op het niveau dat ik alles weer kon en geen klachten meer had.
Ziek zijn is hard werken maar beter worden net zozeer. Het aanpakken van de Lyme en volledige aandacht schenken aan alle omgevingsfactoren was zeker niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk heeft het mij een zeer mooi en positief resultaat opgeleverd!

De afgelopen jaren heb ik meegelopen met Erik Noteboom, bouwbioloog en uitvinder van verschillende therapeutische machines. Vanuit mijn eigen ervaring wil ik mensen met Lyme tot steun zijn. Als geen ander weet ik wat voor lange weg het is en waar men allemaal tegenaan loopt. Ik deel dan ook graag alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, in de hoop dat het pad voor de huidige patiënt wat korter zal zijn. De Lymepatiënt staat er vaak alleen voor maar ik steek graag mijn hand naar je uit!

     Tessa Gerrits

www.takecarecoaching.nl