Lyme ervaring Tessa Gerrits

Mijn gezondheidsklachten begonnen op mijn twaalfde jaar, in de zomervakantie dat ik van de basisschool naar de middelbare school ging. Die zomer had ik last van een dubbele oorontsteking en angina en in de periode erna kwamen er steeds meer klachten bij. Zo had ik onder andere griepachtige verschijnselen, last van mijn hoofd- en nek pijn en was ik constant ontzettend moet. Mijn gewrichten gingen steeds meer pijn doen en ik kreeg last van mijn hart en hartkloppingen. Daarnaast kreeg ik problemen met slapen, mijn darmen en met mijn concentratie. Ik was vergeetachtig, had met regelmaat moeite met praten en last van dubbelzien. Voor licht werd ik overgevoelig evenals voor (harde) geluiden en bouwde verschillende allergieën op. Daarnaast had ik spierkrampen- en trillingen en na een aantal jaar ook geen gevoel meer in mijn benen.

In de loop van de jaren ging ik de medische molen door. Al met al bezocht ik zo’n 25 uiteenlopende artsen en therapeuten en tot hun spijt konden zij mij niet vertellen wat ik precies onder de leden had. Alle testen en (bloed)onderzoeken die werden uitgevoerd bleken negatief. In mijn pubertijd is de diagnose ME/CVS vastgesteld. In al die jaren heb ik allerlei verschillende behandelmethodes geprobeerd in de hoop mij beter te gaan voelen. Ik bleef zoekende en zo’n tien jaar later, ik was inmiddels begin twintig, kwam ik bij een arts terecht die mijn bloed in Duitsland liet testen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat ik de ziekte van Lyme had.

Wat was ik op dat moment ‘blij’. Eindelijk wist ik wat ik had en had ik een diagnose dus ik zou snel beter worden…dacht ik. De realiteit was echter anders en pas weer bijna tienjaar later zou ik mij echt klachten-vrij voelen.

Na de diagnose ‘Lyme’ volgde meerdere antibioticakuren. De eerste jaren middels pillen en uiteindelijk, ik was toen eind twintig, ook via een infuus. Twee keer in de week voor een periode van vijf maanden kreeg ik dat toegediend en ook dit had niet gewenste resultaat. Ik bleef mij hondsberoerd voelen en ook de uitslagen gaven aan dat de Lyme nog volop aanwezig was in mijn lichaam. Op dat moment was ik de wanhoop nabij: ik kon niets meer en zat hele dagen op de bank. Ik moest s’ ochtends kiezen: ga ik douchen of ontbijten? Beide activiteiten kon ik namelijk niet op een dagdeel doen. Jaren had ik van alles geprobeerd en niets hielp. Wat nu?

Op dat moment werd ik via via gewezen op fotonen-en resonantie en ik besloot het erop te wagen; slechter dan ik mij op dat moment voelde kon het niet worden en baat het niet dan schaadt het niet dacht ik.

Tijdens de eerste sessie had ik al het gevoel dat dit zou kunnen werken voor mij. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat de fotonen-en resonantie sessies inhielden en in de loop van de tijd werd alles mij steeds duidelijker. Ik leerde naar het ‘totaalplaatje’ te kijken, werd mij bewust van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam en welke invloed je zelf hebt op je gezondheid. Facetten als voeding, supplementen, ontgifting en het versterken van het afweersysteem zijn essentieel. Daarnaast spelen een optimale ademhaling en de mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling ook een belangrijke rol.

Ik besloot met alle bovengenoemde facetten aan de slag te gaan, voor een zo’n goed en snel mogelijk resultaat. Na verloop van tijd begon ik positief verschil te merken, de klachten werden ietsje minder en wat beter te dragen. De pijnen in mijn gewrichten namen in de loop van de tijd af en beetje bij beetje kreeg ik meer energie. In de maanden die volgden werden alle klachten, geleidelijk aan, minder en in de loop van de tijd nam de frequentie van de sessies af. Met een jaar was ik op het niveau dat ik weer veel kon.

Ziek zijn is hard werken maar beter worden net zozeer. Het aanpakken van de Lyme en mijn volledige aandacht schenken aan alle omgevingsfactoren was lang niet altijd even makkelijk. Het koste soms veel energie en vergde veen doorzettingsvermogen maar uiteindelijk heeft het mij een zeer mooi en positief resultaat opgeleverd!

Voor mijn gevoel is mijn leven echt begonnen toen ik dertig jaar werd. Het is geweldig dat ik nu een leven leef zonder klachten en kan doen wat en wanneer ik dat wil! Geïnspireerd door mijn eigen herstel informeer en motiveer ik nu anderen.

De afgelopen jaren heb ik meegelopen met Erik Noteboom, bouwbioloog en uitvinder van verschillende therapeutische machines. Vanuit mijn eigen ervaring wil ik mensen met Lyme tot steun zijn. Als geen ander weet ik wat voor lange weg het is en waar men allemaal tegenaan loopt. Ik deel dan ook graag alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, in de hoop dat het pad voor de huidige patiënt wat korter zal zijn. De Lymepatiënt staat er vaak alleen voor maar ik steek graag mijn hand naar je uit!

     Tessa Gerrits

www.takecarecoaching.nl