Nieuws

Lyme Borrelia Zelfhulpgroep Nederland
Nieuws omrent Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland

Nieuws

'Lockdown'

De afgelopen weken ging het met de Lyme-patiënten uiteraard over de Lockdown. De rode draad in alle gesprekken was dat voor hen de Lockdown hun leven niet veel veranderde. 
Lees verder

Vertrouwen in de toekomst

Vorige week spraken we met deze meid van 15 jaar. Ontdek hoe het nu met haar gaat en lees wat de Lyme Zelfhulpgroep voor haar betekent.
Lees verder

Lezing; Wat is de ziekte van Lyme?

Lezing op zondag 2 februari 2020 in Haarlem.
Wat is de ziekte van Lyme? Wat doet de ziekte met je en hoe gaan we dat aan in groepsverband? Kom luisteren naar succesvolle ervaringsverhalen!
Lees verder

Van Lyme patiënten naar kwakzalvers van de maand

Had de wetenschap ons toen als patiënten kunnen helpen dan hadden wij nu deze 'titel' niet gehad.
Lees verder

Lezing achtergronden over de ziekte van Lyme

Lezing op zaterdag 23 november 2019 in Rotterdam.
Wat is Lyme? Waar komt het vandaan? Wat doet het met je? Hoe zou je jezelf ervan kunnen bevrijden?
Lees verder

Heroes Beyond Lyme

Event met Lyme “heroes” Tessa Gerrits en Erik Noteboom in het programma.
Lees verder

‘Lymiez Official’ vlog

Naïm Abed is met zijn eerste Vlog op bezoek bij de Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland.
Lees verder

In de steek gelaten en weer onderuit gehaald

Vorige week zaterdag kreeg ik de eerste appjes: “Tes, je komt morgenavond op tv!?” “Uhhh…nou nee, niet dat ik weet…?” “Jawel, bij het programma de Monitor! Ik zag je foto met het artikel uit De Telegraaf voorbij komen in de vooraankondiging”. Aha…oké… Op dat moment weet ik eigenlijk al genoeg en heb ik zo’n vermoeden hoe de opzet van het programma in elkaar zal zitten.
Lees verder

Ben jij de terrorist van je eigen lijf?

Wat wij vaak horen op de Lyme Zelfhulpgroep is dat Lyme patiënten boos zijn op hun eigen lichaam, want het lichaam heeft hen, voor hun gevoel, in de steek gelaten. Zij voelen zich ziek en slecht. Verwijten en verwensingen die het lichaam te verwerken krijgt terwijl het lichaam heel hard voor jou tegen de Lyme vecht om in leven te blijven.
Lees verder

Amygdala

Niet met de bus of trein durven, bang om in mensenmassa’s te verkeren, overal tegenop zien en angst voor het onbekende. Dit is wat wij regelmatig horen op de zelfhulpgroep. Mensen met Lyme zijn bang voor de omgeving, blijven het liefste binnen. Samen met overgevoeligheid voor licht en geluid zorgt dat ervoor dat mensen vaak thuis blijven en zichzelf isoleren. Daarnaast ervaren ze een bijna ondraaglijk gevoel van onrust en stress.
Lees verder

Spiegeling

Met een aantal leden van de groep zijn wij wezen paarden spiegelen. Door middel van het paarden spiegelen verkrijgen we inzicht in waarom we zo zijn en handelen zoals we doen. Het is belangrijk om hier inzicht in te krijgen omdat trauma’s en ingesleten gewoonten een blokkade kunnen zijn op het Lyme zelfgenezingsproces.
Lees verder

Slapen

Veel mensen met de ziekte van Lyme hebben moeite met slapen. Zij zijn erg moe maar kunnen niet slapen en zijn daardoor volledig uitgeput. Als bouwbioloog krijg ik vaak de vraag: “Ik ben zo moe en kan toch niet slapen, hoe komt dat?”
Lees verder

Straling

Vanuit mijn ervaring is gebleken dat in veel gevallen straling een totaal blokkade kan zijn voor het genezingsproces. Naar mijn idee laten bepaalde vormen van straling, met name kilohertz frequenties, de pathogene bacteriën sneller groeien, waaronder Borrelia, Mycoplasma en Meningitis (hersenvliesontsteking).
Lees verder

Bewustwording

Lyme is een biologisch wapen en is een hele heftige negatieve energie die mensen en dieren ziek maken. Maar aan al het negatieve zit gelukkig ook een positieve kant. De positieve kant van de ziekte is dat het een bewustwording creëert. Dat je als Lymepatiënt niet altijd geholpen kunt worden waar je hulp verwacht en dat je het zelf moet doen. Dit creëert een bewustwording dat je zelf moet nadenken om jezelf te redden, dat je niet alles moet geloven wat er wordt gezegd en je aan het denken zet waar je vertrouwen in hebt.
Lees verder
Share by: